AVUSTUS ÖLJYLÄMMITYKSESTÄ LUOPUMISEEN

Hyödynnä valtionavustus ja vaihda öljylämmitys vaihtoehtoiseen lämmitysmuotoon.

Päivitetty 2.3.2021


Öljylämmityksen vaihtajille tarjottavaan energia-avustukseen 10 miljoonan euron lisäpotti.

Uudella määrärahalla tavoitellaan noin 2 500 pientalon öljylämmitysjärjestelmän vaihtamista, mikä vähentäisi hiilidioksidipäästöjä vuodessa noin 14,5 kilotonnilla ja lisäisi työllisyyttä noin 300 henkilötyövuodella.

Hakemusten määrä ylittää avustukseen varatut määrärahat

Syyskuusta 2020 lähtien avustushakemuksen on jättänyt 10 850 pientalon omistajaa. Pirkanmaan ELY-keskuksessa sisällä olevien hakemusten määrä ylittää jo avustukseen aiemmin varatut yhteensä noin 37,4 miljoonan euron määrärahat.

Käsittelyaika on ollut noin neljästä kuuteen kuukautta

Hakemusten käsittelyssä on ollut ruuhkaa, mutta myönteisen päätöksen on saanut jo 4 502 hakijaa. Kielteisiä päätöksiä on tehty vain 240. Kielteisen päätöksen syynä on ollut useinmiten se, että lämmitysremontti on toteutettu ennen ehtojen mukaista määräaikaa 1.6.2020, tai että asunto ei ole ympärivuotisesti asuttu. Käsittelyaika on hakemuksen jättämishetkestä riippuen noin 4–6 kuukautta.

Reilu tuhat toteutettua hanketta tähän mennessä

Tähän mennessä jo 1318 pientaloasujaa on ehtinyt toteuttaa hankkeen ja saada avustuksen. Euromääräisesti avustusta on maksettu noin 5,2 miljoonaa euroa. Avustuksen positiiviset työllisyysvaikutukset alkavat jo näkyä. Ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä on ollut selvästi suosituin vaihtoehto uudeksi lämmitysjärjestelmäksi.

Avustusta myönnetään erilaisiin lämmitysratkaisuihin

Avustusta voidaan myöntää erilaisiin lämmitysratkaisuihin, kunhan lämmitysjärjestelmä ei perustu rakennuskohtaisesti fossiilisten polttoaineiden polttoon. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun pientalossa siirrytään ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön. Muita lämmitysmuotoja avustetaan 2 500 eurolla.

Älä unohda myöskään kotitalousvähennystä

Jatkuvasti haettavissa oleva kotitalousvähennys voi myös olla hyvä vaihtoehto lämmitysremonttia suunnittelevalle pientalon omistajalle. Vuonna 2021 vähennys on enintään 2 250 euroa henkilöä kohden. Puolison kanssa vähennystä voi saada yhteensä 4 500 euroa. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta.

ARA:n vaihtoehto öljylämmityksen vaihtajille

Toinen vaihtoehto on hakea asuinrakennusten energia-avustusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA). Energia-avustusta myönnetään monenlaisiin energiatehokkuutta parantaviin hankkeisiin, myös öljylämmityksen vaihtamiseen. Energia-avustushakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä 5–6 kuukautta.


Laitetaan lämmitysremontti aluille. Ota yhteyttä heti. Olet valmiina hakemaan avustusta niinkauan kuin määrärahaa on tarjolla. Soita, laita sähköpostia tai täytä meidän palvelulomake.VALTIONAVUSTUS ÖLJYLÄMMITYKSEN KORVAAMISEKSI 2020 - 2022

Vaihda öljylämmitys maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun nyt! 


Osana koronakriisin elvytysohjelmaa on lisätalousarviossa 26.6. hyväksytty valtionavustus, jota myönnetään öljylämmitysjärjestelmän vaihtamiseksi ekologisempaan lämmitysjärjestelmään.


Mihin tukea saa?


Tukea saa pientalon, eli omakoti- tai paritalon, öljylämmitysjärjestelmän poistoon ja korvaamiseen muulla lämmitysjärjestelmällä.
Uusi järjestelmä ei voi olla fossiilisia polttoaineita (hiili, maakaasu, turve tai öljy) polttava (talokohtainen) järjestelmä.

Avustuksen määrä:


Öljylämmityksestä luopumalla saa kiinteän avustussumman 2500 tai 4000 euroa. Summa riippuu siitä, mihin lämmitysmuotoon siirrytään.

Tukea saa seuraavasti:

Maalämpöön tuki on 4000 euroa
Ilma-vesilämpöpumppuun tuki on 4000 euroa
Kaukolämpöön siirryttäessä tuki on 4000 euroa
Muihin avustukseen hyväksyttyihin lämmitysmuotoihin siirryttäessä tuki on 2500 euroa

Kenelle tukea myönnetään?


Pientalon (omakoti- tai paritalo) omistajille. Avustuksen voi saada yksityishenkilö(t) tai kuolinpesä. Pientalon on oltava ympärivuotisessa asuinkäytössä eikä sitä myönnetä vapaa-ajan asunnon lämmitysremonttiin.


Avustuksen hakeminen

Tarkat ohjeet hakemiseen ja tarkat ehdot avustuksen myöntämiseen julkaisee ELY-keskus. Avustusta voidaan myöntää 1.6.2020 alkaen tulleista kuluista. Avustus myönnetään vasta, kun lämmitysremontin kustannukset on maksettu kokonaisuudessaan ja projekti on valmis. Tukea myönnetään niin kauan kuin lisätalousarvion määrärahaa riittää, kuitenkin maksimissaan syksyyn 2022 asti.

Avustuksen myöntää koko maan alueelle Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.


Hyvä huomioida avustuksesta:

Tukea saa yhden lämmitysjärjestelmää kohden, eli esimerkiksi paritalossa yhteiseen lämmitysjärjestelmän vaihtoon voidaan tukea hakea vain kerran.

Avustusta ei myönnetä, mikäli samaan remonttiin on saatu jotain muuta avustusta tai mikäli remonttiin haetaan kotitalousvähennystä.

EU-oikeuden valtiontukisäännöissä tarkoitettuun taloudelliseen toimintaan käytettäviin rakennuksiin avustusta ei myönnetä.


Tutustu tukeen tarkemmin ELY-keskuksen sivuilla: 


ELY-keskuksen sivu. Tarkemmat ohjeet tuen hakemiseen ja sen kriteereihin julkaisee ELY-keskus.


Emme vastaa oheisten tietojen oikeellisuudesta. Tarkasta ajankohtaiset tiedot ELY-keskuksesta.


Lisätietoa asiasta löytyy myös MOTIVAn sivuilta.

RAHOITUS

Olethan huomannut että voit hakea rahoitusta isommille ja pienemmille projekteille.
Hae rahoitusta ja maksa osissa. Lue lisää 'Rahoitus' sivulta tai voit 

jättää maksuttoman rahoitushakemuksen tästä. 
[Huom: Linkki avautuu uuteen sivuun]
Hakemuksen jättäminen ei sido sinua mihinkään. Maksupäätöksen saat normaalisti jopa 24h sisällä!


OTA YHTEYTTÄ!

Hyödynnä jopa 4000€:n valtionavustus, kysy lisää LVI-More Oy

LATAA AVUSTUS LOMAKE TÄSTÄ

Lataa lomake

Pasi Mäkelä

Puh. 044 521 2083