Mitsubishi Electric Ecodan R32 ilma-vesilämpöpumppu

Mitsubishi Electric Ecodan -ilma-vesilämpöpumppu lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottoon. Portaaton invertteritekniikka.

Täysin uusi säätöjärjestelmä ja lukuisat muut ominaisuudet maksimoivat lämmityksen energiatehokkuuden, mikä näkyy myös sähkölaskussasi.

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu on koko talon tehokas ja taloudellinen lämmitysjärjestelmä, jolla lämmität myös tarvittavan käyttöveden suurimmalla mahdollisella hyötysuhteella.

Ecodan R32 paitsi säästää rahaa ja energiaa, on myös ympäristöystävällinen. Mallisto kaikkiin tarpeisiin.

Säästä rahaa uudella Ecodan R32 -lämpöpumpulla

Mitsubishi Electric Ecodan R32 -ilmavesilämpöpumppu toimii portaattomalla invertteritekniikalla.
Siinä on myös uusi, omaa tuotekehitystä oleva varaaja.

Täysin uusi säätöjärjestelmä tarkoittaa sinulle suuria säästöjä, koska Ecodan R32 tarvitsee muita järjestelmiä vähemmän energiaa talon lämmittämiseen.

Kun 35 miljardin euron liikevaihtoon yltävä huipputekniikkaa valmistava konserni suunnittelee lämpöpumpun, on sen oltava edelläkävijä energiatehokkuudessa, laadussa, toiminnoissa ja ympäristöystävällisyydessä.

Ecodan R32 -ilma-vesilämpöpumput valmistetaan tiukimpien laatuvaatimusten mukaisesti Mitsubishi Electricin omilla tehtailla Skotlannissa ja Japanissa.

 

LVI More on asentanut Mitsubishi Electricn Ecodan ilma-vesilämpöpumppuja lukuisiin kohteisiin ja se on ollut meidän ylivoimaisesti suosituin malli. 

Valtio on myöntänyt avustuksia öljylämmityksestä luopujille joista voit lukea lisää meidän sivulta.

Oppiva ohjaustekniikka tekee lämpöpumpun käytöstä mukavan helppoa

Mitsubishi Electricin ainutlaatuinen laitteen älykäs ja oppiva ohjausjärjestelämä huomioi automaattisesti muutokset rakennuksesi lämmitystarpeessa.  Lämmitys on jatkuvasti optimoitu juuri lämmityskohteen tarpeen mukaan, jolloin mukavuus ja säästöt ovat huippuluokkaa.

Laitteisto mittaa jatkuvasti lämmitettävissä tiloissa olevaa huonelämpötilaa ja ohjaa järjestelmään lähtevän lämmitysveden lämpötilaa tarpeen mukaan.

Automaattinen sopeutustoiminto laskee virtauslämpötilan kaikissa olosuhteissa mahdollisimman alhaiseksi. Jo yhden asteen pudotus virtauslämpötilassa parantaa laitteiston hyötysuhdetta (COP) kaksi prosenttia.

Sopeutumistoiminnolla säästät sievoisen summan

Järjestelmän optimointi automaattisella sopeutumistoiminnolla tuo huomattavia säästöjä, koska lämpöä kuluu vain tarpeen mukaan. Lisäksi huonelämpötila pysyy tasaisena ja muutokset haluttuun lämpötilaan onnistuvat vaivattomasti helppokäyttöisellä kaukosäätimellä.

Usein perinteisillä lämmönlähteillä toteutettujen lämmitysjärjestelmien pelkän ulkolämpötilan mukaan ohjattavat virtauslämpötilat ovat useita asteita yli todellisen tarpeen.

 

Voit säätää lämpötilaa langattomasti vaikka sohvalta

Helpoin tapa hyödyntää automaattisen sopeutumistoiminnon edut on varustaa järjestelmä langattomalla kaukosäätimellä.

Langaton säädin on helppo asettaa keskeiselle paikalle huonetiloissa. Sisäänrakennettu anturi mittaa huoneen lämpötilaa, ja laitteisto ohjaa lämmitystä sen mukaan.

Langattomalla kaukosäätimellä voi myös muuttaa huonetilan lämpötilatavoitetta sekä ohjata käyttöveden lämmittämisen tehostustoimintoa ja lomatoimintoa.

Keräsimme Mitsubishi Electric Ecodanin säätö- ja käyttöohje videot yhdelle sivulle.

Sivulta löydät muun muassa ohjeet siitä, kuinka kauko-ohjain yhdistetään tai kuinka lianerotin puhdistetaan. Katso lisää allaolevasta linkistä.

Mitsubishi Electric Ecodan huolto- ja säätöohjeet

Tutkittua säästöä

ilma-vesilämpöpumpuilla

1

Lähtötilanne

Tutkituista kohteista 14 oli öljylämmitteisiä [kulutus ka. 25818 kWh/a] ja yhdeksän sähkölämmitteisiä [kulutus ka. 25875kWh/a] keskimäärin 160 neliön kokoisia pientaloja.
Kulutus ennen ilma-vesilämpöpumpun asennusta oli keskimäärin 25 847 kWh/a

2

Energiansäästö

Öljylämmityskohteiden keskimääräinen energiansäästö oli 11445 kWh/a eli 44% kokonaiskulutuksesta.
Sähkölämmityskohteissa saavutettu energiansäästö oli 8203 kWh/a eli 31 % kokonaiskulutuksesta.

3

Rahansäästö

Vuotuinen rahallinen säästö oli 1179 € kun sähkön hinta oli 0,12 €/kWh. Kokonaisenergiankulutus pieneni 17 - 52%
Saavutettu energiansäästö oli 9824 kWh/a eli keskimäärin 38% kokonaiskulutuksesta.

 

(Motivan tutkimuksesta 2008-2015, jonka jälkeen laitteistot ovat entisestään parantuneet.)
Lisätietoa Motivan sivuilta.

KUVAGALLERIA