Ajankohtaista

Kokoamme tähän ajankohtaisia uutisia, tietoa uutuustuotteista, energiaan ja energiasäästöön liittyvistä asioista, avustuksista sekä muusta meidän alaan liittyvästä hyödyllisestä ja tarpeellisesta tiedosta.   

 • 21/09/2023
  Tule tapaamaan meitä Kotona messuille Kokkolaan!

  Kotona messut järjestetään 23 - 24.9. Kokkolan Urheilutalolla. 
  Messut ovat avoinna
  23.9.2023, klo 10:00-16:00
  24.9.2023, klo 10:00-16:00
  Osastomme löytyy B-salista.

  Kerromme ja vastailemme mielellämme kysymyksiin koskien erilaisia energia- ja lämmitysratkaisuja. Tervetuloa!

  Lue lisää
 • 17/08/2023
  Olemme messuilla!

  LVI More on asentanut viime vuosien aikana runsaasti aurinkosähköjärjestelmiä ja vaihtanut öljylämmitysjärjestelmiä ilmavesilämpöpumppuihin muun muassa maatilakohteissa. 

  Näin olikin luontevaa, että lähdimme Ollikkalan messuille Kannukseen. Tule sinäkin 18 - 19.8. Kannukseen!

  Lue lisää
 • 22/06/2023
  Paljonko on riittävästi - miten mitoittaa aurinkopaneelien hankinta?

  Aurinkopaneelien hankkiminen on hieno tapa hyödyntää aurinkoenergiaa ja samalla vähentää ympäristövaikutuksia sekä säästää sähkökustannuksissa. Mutta kuinka paljon aurinkopaneeleita tulisi hankkia? Ohessa muutamia tekijöitä joiden pohjalta voi aloittaa järjestelmän määrittämisen.

  Lue lisää
 • 26/05/2023
  Tervetuloa Vesille messuille Kokkolaan 27 - 28.5.

  Viikonlopun vietämme Vesille messuilla Kokkolassa. Tervetuloa osastollemme tutustumaan ja jutustelemaan.

  Lue lisää
 • 12/05/2023
  Maatalouden investointituesta apua energiainvestointeihin

  Maatalouden investointituki on rahoitusmuoto, joka on suunnattu maatalouden investointeihin. Investointitukea voidaan myöntää myös maatilan energiainvestointeihin, kuten aurinkopaneelien tai led-valaistuksen hankkimiseen.

   

  Lue lisää
 • 10/03/2023
  Kannattaako aurinkosähköjärjestelmään investoida?

  Viime vuoden alussa Suomessa oli yhteensä yli 40000 aurinkosähköjärjestelmää. Ukrainan sota ja odotukset sähkön hinnan kallistumisesta kiihdyttivät entisestään aurinkosähköjärjestelmien asennusbuumia.

  Lue lisää
 • Sähköautojen latausasemat LVI More Kokkola
  28/02/2023
  Sähköauton latausasema on turvallisin vaihtoehto sähköauton lataamiseksi

  Sähköautot tekevät vääjäämättömästi tuloaan ja sen mukana tulee tarve latausasemille.  LVI More myy ja asentaa sähköautojen latausasemat kotiin, taloyhtiöille ja yrityksille. Tarjoamistamme latausasemista suosituimpia ovat olleet AmpIN Smart ja Beny latausasemat.

  Lue lisää
 • LVI Moren asentamat aurinkopaneelit omakotitalon katolla
  30/01/2023
  LVI Moren aurinkosähköjärjestelmä on huoleton valinta

  Aurinkopaneelit on yhä suositumpi tapa tuottaa sähköä. Ne hyödyntävät auringon energiaa sähköntuotantoon sekä omiin tarpeisiin että ylijääneen sähkön myyntiin valtakunnan sähköverkkoon. Myydystä sähköstä energiayhtiösi maksaa Nordpool-pörssin sen hetkisen hinnan vähennettynä energiayhtiön pienellä provisiolla.

  Lue lisää
 • Mitsubishi Electric Ecodan ilmavesilämpöpumppu on taloudellinen vaihtoehto
  20/12/2022
  Tietopaketti Mitsubishi Electric Ecodan ilmavesilämpöpumpusta.

  Ilmavesilämpöpumppu on ollut suosituin vaihtoehto öljylämmityksen korvaajaksi. Valtion vauhdittamana öljylämmityksestä on luovuttu varsinkin niissä talouksissa joissa öljypolttimot ovat tulleet tiensä päähän.

  Lue lisää
 • Avattu ilmalämpöpumppu huollossa
  10/11/2022
  Kuinka usein ilmalämpöpumppu pitää huoltaa?

  Normaalisti ilmalämpöpumppu vaatii ammattilaisen huoltoa noin kahden - neljän vuoden välein. Huoltotarpeeseen vaikuttavat ilmalämpöpumpun käyttöaste, sijainti ja puhtaanapito. Säännöllisellä ilmalämpöpumpun puhtaanapidolla voit siis vaikuttaa huollon tarpeeseen.
  HUOM! Nämä ohjeet ovat vain yleisohjeet. Lue käyttöohjeet ennen kuin aloitat puhdistustoimet.

   

  Lue lisää
 • 19/10/2022
  Kuinka ilmalämpöpumppu toimii?

  Lyhyesti kerrottuna ilmalämpöpumppu koostuu kolmesta pääosasta. Ulkoyksiköstä, kompressorista ja sisäyksiköstä. [Oikeasti välissä on venttiilejä ja muutakin tekniikkaa.]
  Järjestelmä on suljettu ja se sisältää kylmäainetta.

  Lue lisää
 • 11/10/2022
  Avustus pientalon kaasulämmityksestä luopumiseksi

  Valtio on tukenut öljylämmityksestä luopujia jo muutaman vuoden ajan ja nyt on varattu määrärahoja myös kaasulämmitysjärjestelmien poistamiseen. 

   

  Mistä on kyse?


  Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta maakaasua käyttävän kaasulämmitysjärjestelmän poistamiseen.

  Lue lisää
 • 03/10/2022
  Kiitos Kotona-messut osastollamme käyneille

  Kotona messut Kokkolassa keräsi tänä vuonna runsaasti messuyleisöä. Kiitettävän moni vieraili myös meidän osastollamme ja ajankohtaisista aiheista päällimmäisenä oli aurinkopaneelit. 

  Lue lisää
 • 22/06/2022
  Toimi heti, säästät satasia - valmistuskustannukset nostaa hintoja

  Maailmanlaajuinen komponenttipula nostaa myös lämpöpumpuissa käytettävien komponenttien hintoja. Samaan aikaan raaka-aine ja energiakustannusten nousu vaikuttaa myös tuotteidemme hankintahintoihin. Tämä oli odotettavissa johtuen tämän hetkisestä maailmanpoliittisesta tilanteesta. 

  Lue lisää
 • Havainnekuva ilma-vesilämpöpumpun vesikierrosta
  06/04/2022
  Ilma-vesilämpöpumppu suosituin vaihtoehto öljyn korvaajaksi

  Valtion myöntämä energia-avustus öljylämmityksestä luopujille on otettu suurella ilolla vastaan. Öljylämmityksen tilalle on ollut valittavissa kaukolämpö, maalämpö ja ilma-vesilämpö.

  Vuoden 2022 alkupuolella viranomaiset totesivat, että kaukolämpö ei ole riittävän vähäpäästöistä ja niinpä öljystä kaukolämpöön vaihtajien anomuksia ei oteta enää vastaan. Jäljelle jää puhtaammat vaihtoehdot maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumput.

  Lue lisää