Kuinka ilmalämpöpumppu toimii?

Lyhyesti kerrottuna ilmalämpöpumppu koostuu kolmesta pääosasta. Ulkoyksiköstä, kompressorista ja sisäyksiköstä. [Oikeasti välissä on venttiilejä ja muutakin tekniikkaa.]
Järjestelmä on suljettu ja se sisältää kylmäainetta.

Kompressorissa kylmäaineen paine ja lämpötila nousee ja sen olomuoto muuttuu kaasuksi. Kompressori tuottaa siis nestemäisestä kylmäaineesta niin sanottua kuumakaasua.
Kuumakaasu ohjataan sisäyksikön lämmönsiirtokennolle, jonka läpi puhalletaan sisäilmaa.
Lämmönsiirtokenno lämmittää asuntoon virtaavan ilman.
[Oikeasti lämmön luovuttaa lämmönsiirtokennon läpi virtaava kaasuuntunut kylmäaine.] Jäähtynyt kylmäaine jatkaa matkaa ja kylmäaineen lämpötila laskee. Lämpötilan laskiessa sen olomuoto muuttuu kaasusta takaisin nesteeksi.

 

 

Tämän jälkeen kylmäaine palaa takaisin ulkoyksikköön jossa se höyrystyy ja sitoo itseensä lämpöenergiaa. Energia höyrystymiseen saadaan ulkoyksikön läpi puhallettavasta ilmasta. Kun kylmäaine on höyrystynyt kokonaan se ohjataan takaisin kompressoriin ja näin systeemi alkaa jälleen uudestaan.

Tuossa on ilmalämpöpumpun toiminta selitetty mahdollisimman yksinkertaisesti. Tarkemmat ja yksityiskohtaisemmat selitykset löytyvät esimerkiksi Mitsubishi Electricin maahantuojan www-sivuilta.

Tilaa meiltä ilmalämpöpumppu. Katso meidän valmiiksi hinnoitellut paketit jotka sisältävät laitteen ja asennuksen.

0
Feed